Catarina
28 | Helsinki, Finland
Kauneusbloggaaja, Beauty blogger

cosmeticlandblog@gmail.com

Savon Stories - Raw minimalism


Oon jo pidemmän aikaa ollut todella kiinnostunut luonnonkosmetiikasta, etenkin ihonhoidossa. Suomessa luonnonkosmetiikka on nostanut päätään viime vuosina todella paljon ja sitä on ryhdytty myymään vähän joka puolella. Esimerkiksi Benecosin ja Mossan tuotteita löytyy nykyään Tokmannin hyllyiltä! Mun mielestä on aivan ihanaa, että luonnokosmetiikkaa on esillä entistä enemmän ja sitä on helpommin saatavilla.

Toinen asia, joka on alkanut nousta esille ympäri maailmaa on zero waste.

Zero waste on ajattelutapa, joka kannustaa vähentämään jätettä ja tavoittelemaan elämäntapaa, josta jätettä ei synny. Jätteellä tarkoitetaan kaikkea, mitä ei voi kierrättää ja joka päätyy lopulta poltettavaksi - siis sekajätettä ja energiajätettä. Ajattelu ulottuu kuitenkin myös kodin jäteastioiden ulkopuolelle ja kannustaa tavoittelemaan kokonaisvaltaisesti kestävää elämäntapaa.

Zero waste kiinnostaa itseänikin ja haluan muuttaa ajattelutapojani monien asioiden suhteen. Meidän taloyhtiössä on Röörin jätehuoltojärjestelmä. Kerrostalon alakerrassa on huone, joka sisältää monta jäteputkea. Putkikeräysjärjestelmän avulla ihmiset kierrättävät roskiaan paremmin. Tämä jo yksistään on saanut mut pohtimaan sitä, miten paljon esimerkiksi muoviroskaa tulee päivittäin (järkyttävä määrä!).


Tähän zero waste -ajattelutapaan mua on innostanut mm. Savon Storiesin palasaippua ja kiinteässä muodossa oleva palavartalovoide vai sanotaanko se vartalovoidepala? Nämä tuotteet ovat pakattu ekologiseen paperipakkaukseen. Sain brändin maahantuojalta, Naturellementilta, tuotteita testattavaksi ja kesän lopulla pääsin niitä kokeilemaan.

Savon Storiesin käsintehdyt tuotteet valmistetaan Englannissa ja Ranskassa. Tuotteet eivät sisällä lisäaineita ja kaikki raaka-aineet ovat luonnollisia ja vegaanisia. Tuotteet sisältävät myös esimerkiksi tuoreita hedelmiä!


Meillä palasaippuoita on aina ennen käyttänyt Tomi ja nyt minäkin. Saippuat valmistetaan kylmäsaippuointi -menetelmällä, eli valmistuksessa saippuaa ei kuumenneta missään vaiheessa. Tällöin kaikki raaka-aineet säilyttävät hoitavat ominaisuutensa. Calendula Bar Soap -palasaippua sisältää mun suosikkiraaka-ainetta, eli kehäkukkaa ja sitruunaruohoa. Tämä saippua on suunniteltu erityisesti kuivan ja vaurioituneen ihon hoitoon.

Mulle puhkesi vuosi sitten kesän lopulla aivan hirveä ihottuma käsiin. Niihin ilmestyi pieniä ja kutisevia "vesikelloja" ja lopulta ihottuma meni niin huonoon kuntoon, että iho oli koko ajan ns. auki. Ihottumakohdat vuosivat kudosnestettä ihan jatkuvasti ja ramppasin työterveydessä, eivätkä hekään osanneet sanoa mikä käsieni ihoa vaivasi. Tälläkin hetkellä käsissäni on ihottumaa, mutta muuten iho voi hyvin lukuunottamatta pieniä "näppylöitä".

Oon ollut tarkka siitä, millä käteni pesen. Siksi otin ilomielin testiin kehäkukkasaippuan! Hellästi kuoriva saippua ei ole kuivattanut ihoani, päinvastoin. Käytän sitä siis pelkästään käsisaippuana, en suihkussa tai kasvoille. Tuoksuna toimii raikas sitruunaruoho. Palasaippua vaahtoaa jo pienestä määrästä vettä, eli käyttöikä tällä on todella pitkä. Palamuodossa saippuaa kuuluu todennäköisesti paljon vähemmän kuin nestemäisessä muodossa.

Kehäkukan aktiiviset yhdisteet torjuvat tulehdusta ja tukevat uuden kudoksen muodostumista, samalla kun sen karotenoidit, flavonoidit ja eteeriset öljyt vahvistavat ihoa ulkoisia vaikutuksia vastaan. Kehäkukkaa arvostetaan siksi erityisesti sen elinvoimaisten, palauttavien ominaisuuksiensa ansiosta, joilla on suojaava ja puolustava vaikutus terveen ihon rakenteisiin. Samoin se rauhoittaa ja virkistää epätasapainossa olevaa ihoa – oli iho sitten kuiva, tulehtunut tai stressaantunut.

Testaan ensimmäistä kertaa koskaan vartalovoidepalaa! Se on valmistettu ainoastaan aktiiviaineista eikä se sisällä lainkaan vettä. Palaa voi hieroa suoraan käsiin tai vartalon iholle, jolloin koostumus sulaa kuin voi.


Renewal Concentrate -vartalovoidepala on ihanteellinen kuivalle iholle. Se kosteuttaa ja tuo iholle suojaavia vitamiineja ja antioksidantteja. Sitruksinen tuoksu tulee mandariinin, nerolin (appelsiininkukka) ja laventelin öljyistä.

Mulla on todella kuiva rintakehän ja säärien iho. Oon käyttänyt palaa juuri näille alueille ja ihoni on kyllä tykännyt palasta paljon. Mikä tahansa vartalovoide ei rintakehäni iholle käy, se vaatii extreme-kosteutta ja sitä tämä pala tuo!


Face Wash -kasvoputsari on suunnattu rasvaisen ihon puhdistukseen. Puhdistusgeeli sisältää rasvaisuutta tasapainoittavia bergamotin, greipin, nerolin ja sitruunaruohon eteerisiä öljyjä. Putsari lupaa puhdistaa ihon tehokkaasti, mutta hellävaraisesti samalla kosteuttaen sitä.

Käytän putsaria joko konjac-sienen tai Foreo Luna Play Plussan kanssa. Geeli ei vaahtoudu kovin paljoa, mutta riittävästi. Tai siis itse tykkään vaahtoutuvista kasvoputsareista, heh. Ihoni jostain syystä rakastaa tätä putsaria.. Ihoni ei tunnu olevan aivan niin rasvainen käytön aikana ja siitä on myös tullut hieman kirkkaampi!

Palasaippua: 110g/9.50€, Vartalovoidepala: 70g/15€, Kasvojenpuhdistus: 125ml/ 25€

Suuri kiitos Naturellementille upeista tuotteista ♡ Jos sua kiinnostaa lähteä testaamaan merkin tuotteita niin löydät laajan valikoiman Savon Storiesin tuotteita Naturellementin verkkokaupasta ja todennäköisesti myös ensi viikolla alkavilta I love me -messuilta!

Kommentit

Yhteydenottolomake