Catarina
28 | Helsinki, Finland
Kauneusbloggaaja, Beauty blogger

cosmeticlandblog@gmail.com

Suuri paljastus


IHO. Miten iho voi niin rankasti vaikuttaa itsetuntoon ja vetää mielen alas. Mulla on rasvainen ja epäpuhdas iho ollut jostain ala-asteen luokalta lähtien. Muistan vieläkin sen päivän, kun ensimmäiset pikkunäpyt ilmestyivät otsaan. Silloin yli 10 vuotta sitten ei äidin kanssa tiedetty yhtään, mitä iholle kannattaisi tehdä. Nykyään television ja netin kautta pääsee näkemään päivittäin erilaisia hoitokeinoja ja -tuotteita eri ihotyypeille, nuorille ja aikuisille. Kiitos siis kehittyneen tekniikan apu löytyy hetkessä! Silloin nuorena vaan ostettiin kaupasta kunnon tujua Clearasiliä ja ihmeteltiin, kun iho regoi entistä voimakkaammin.

Joskus samoihin aikoihin, kun ihoon rupesin ilmestymään epäpuhtauksia, aloin kiinnostua meikkaamisesta. Ala-asteella kokeilin joskus vaaleanpunaista, vaaleansinistä ja liilaa luomiväriä. Yläasteelle siirryttäessä löysin Maybellinen vaahtomeikkivoiteen, Rimmelin peitevoidepuikon ja puuterin. Näillä jos jollain sai ihon tukkoon, kun ihon puhdistuspuolikaan ei vielä ollut hyvällä mallilla. Muistan pesseeni kasvoja saippualla ja jossain vaiheessa käytin kasvovettä ja ihmettelin, miten paljon sitä meikkiä vielä lähtee putsauksenkin jälkeen. Kunnollinen ihon puhdistus on siis kaiken A ja Ö!

En muista näppylöiden aiheuttaneen silloin nuorena näin paskaa fiilistä, mitä nyt. Vuosien mittaan iho paheni ja turhautuminen kasvoi. En ole mieltänyt ihoani akneihoksi kuitenkaan. Pieniä näppyjä ja finnejä on aina ollut, muttei se sen pahemmaksi ole mennyt. Varmaankin joskus yläasteella aloin käyttämään Revlonin Colorstay-meikkivoidetta, jota käytän vieläkin. Se peittää niin älyttömän hyvin ja pysyy koko päivän, siitä on ollut mulle suuri apu vuosien ajan. Voisin jopa sanoa, että rasvaisen ihoni takia kiinnostuin meikkaamisesta! Kun pohja on todella peittävä, ei naamaa voi jättää valkoiseksi. On aina pitänyt jatkaa se muukin meikkaaminen loppuun asti, että näyttäisi taas ihmiseltä ja olisi väriä naamassa. Siitä varmaan kaikki lähti. Tästä myös aiheutui se, etten ole kehdannut olla enää koskaan julkisesti ilman meikkiä.



Iho-ongelmat



..Ja mitä muita miljoonia ajatuksia on tullut käytyä läpi. Koin itseni aina maailman rumimmaksi ilman meikkiä, enkä meinannut edes mummun ja paapan edessä uskaltaa olla ilman. Päiväkodeissa harjoittelussa lapsetkin kysyivät: "Miksi sulla on tollasia näppylöitä naamassa?". Tosi kivalta tuntui, kaikki näki mun ruman ihon. Jotkut vain sanoi sen ääneen. Tiedän itse aiheuttaneeni itselle näin pahan itsetunto-ongelman. Oon aina sanonutkin, että oon itse itselleni se pahin vihollinen. Pään sisällähän tämä kaikki on ja vain mä itse voin sille tehdä jotain.

En tosiaan ole koskaan kehdannut olla missään ilman meikkiä. Muutama viikko sitten kaverini pyysi mukaan Model Lab -mallikuvauksiin, jonne kuitenkin piti mennä joko ilman meikkiä tai kevyellä meikillä. Ensin meinasin ihan jo sen perusteella sanoa kiitos, mutta ei kiitos. Tajusin kuitenkin, että ujona tyyppinä tällainen asia on Once in a lifetime -kokemus, että mähän menen sinne! Sattumoisin mulla oli silloin ihan hyvä ihopäivä (ja siis ihohan on nyt vuoden ajan ollut todella hyvässä kunnossa!) ja lompsin paikan päälle täysin paljain kasvoin ilman meikin pisaraakaan. Siellä siis meidät meikattiin kuvauksia varten. Olin NIIN ylpeä itsestäni, että kerrankin uskalsin näyttäytyä ihmisten ilmoilla meikittä ja vielä kokea jotain sellaista, mitä en kuuna päivänä olisi uskonut tekeväni, olla kuvattavana!


Ja tässä mun naamani nyt on, täysin ilman meikkiä :) Ihossa on muutamia punaisia näppylöitä ja muita epäpuhtauksia, kun pari päivää sitten ihana syväpuhdistava suklaanaamio pisti ihon kukkimaan. Annan pienet aplodit itselleni, että vihdoin uskaltaudun näyttämään meikittömän naamani blogissa. Tämän näköinen nainen sen kaiken pakkelin alla on.


Image and video hosting by TinyPic


Aloin noin vuosi sitten syömään Bactosan-nimistä ravintolisää, jonka olin lukenut auttavan monien iho-ongelmiin. Mulla kapselit auttoivat muutaman viikon päästä ja iho kirkastui ihan kunnolla! Finnejä ei enää näkynyt ja näppyjä silloin tällöin. Päätin alkuvuoden puolella lopettaa kapselit ja iho pysyi kuosissa muutaman kuukauden. Välillä temppuili enemmän ja välillä vähemmän. Obey Your Body -merkin kauneuskapseleista kirjoitinkin vähän aikaa sitten täällä ja niistä on ollut myös suuri apu iholle! Oon nyt ylläpitänyt ihon kuntoa ruokavalion, vitamiinien ja hyvän ihonhoitorutiinin avulla. Mitään Roaccutan-kuureja en oo harkinnutkaan, koska en oo halunnut tunkea elimistööni mitään sellaista.

Se, mikä mulla on auttanut itsetunto-ongelmiin on ikä. 24-vuotiaana ajatusmaailma on muuttunut teini-ikäisestä hyvin paljon. Sitä ei vaan enää jaksa draamailla ulkonäöstään samalla lailla kuin ennen. Nyt se on ihan fine näyttää siltä miltä näyttää ja olla tyytyväinen siihen. En tästä kuitenkaan muuksi muutu, joten paras oppia tykkäämään itsestään. Myös sosiaalisella medialla on ollut suuri vaikutus. Vaikka somen koetaankin aiheuttavan ulkonäköpaineita, oon löytänyt niihin apua esimerkiksi Youtube-kaunottaren Zoellan videoista. Oon seurannut Zoen elämää jo pidemmän aikaa ja hänkin uskaltaa liikkua missä tahansa meikittä, vaikka naamassa olisikin punaisia finnejä ja näppyjä. Ihailen itsevarmoja ja vahvoja ihmisiä ja Zoe on yksi niistä.


Mulla on vielä pitkä matka oman pääni kanssa edessä ja pyrin koko ajan kehittämään itseäni monilla eri tavoilla! Vielä joku päivä hyväksyn itseni täysin, enkä häpeile mitään :) Voisin kirjoittaa vaikka koko kirjan tähän ja alkaa oikein syvälliseksi, mutta en nyt taida. Halusin avata teille mun ajatusmaailmaa ja ihon tarinaa elämän varrelta. Elämä on aina kamppailua, mutta siihen voi vaikuttaa sillä, miten ajattelee ja käsittelee asioita. Oman itsensä hyväksyminen on yksi tärkeimpiä asioita elämässä, toinen on itsensä kehittäminen.

Kiitos te ihanat, jotka jaksoitte lukea loppuunPalaillaan taas pian!

Kommentit

  1. Kiitos tästä postauksesta. Itselläni nuoruudessa ei oikein ikinä ollut mitään iho-ongelmia, vasta näin aikuisiällä iho on ruvennut kukkimaan kunnolla. Veikkaisin sen johtuvan innostuksesta kosmetiikkaan ja meikkeihin, aloin kunnolla meikata vasta 2 vuotta sitten ollessani 22-vuotias. Ja puhdistuspuoli oli silloin mitä oli, eli pesin kyllä meikit mutta kosteutus yms. jäi kokonaan pois. Ajattelin jotenkin naiivisti että miksi laittaa rasvaa kun otsa kiiltelee ja leuka on täynnä näppyjä, sehän vaan innostuisi siitä. Innostuin myös silloin todella paljon Youtuben beauty -videoista ja kosmetiikkablogeista, joiden avulla olen saanut vinkkejä ihon hoitoon.

    Nyt osaan jo jotenkin hoitaa ihoani paremmin. Tajusin että kuivuudesta ne näpyt tulivat ja olenkin ahkerasti hoitanut ihoani, etsin vieläkin niitä holy grail-tuotteita. Välillä tulee parempia ihokausia ja nyt tälläkin hetkellä leuka on täynnä kipeitä paiseita ja otsa täynnä pikkunäppylöitä. Myönnän että välillä oikeasti sitä tulee kiroiltua peilin edessä naaman kuntoa tuijotellen mutta olen oikeastaan ihan fine sen kanssa. Voin mennä kauppaan ja kaupungille ilman meikkiä, mutta kyllä sitä mieluummin pyöräyttää vaikka bb-voidetta ensin kasvoille.
    Voin siis suhtautua ajatuksiisi täydellisesti, tuntuu vain etten saa niitä puettua samalla tavalla kirjoitukseksi kuin sinä.

    Kiitos ihanasta blogista, tää postaus oli jotenkin inspiroiva.

    -pahvikirahvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, kuulostaa niin tutulta. Ollaan samalla aaltopituudella ;D Jos vain tajuaisi heti nuorena, että ihonhoito on yksi tärkeimmistä asioista, kun alkaa meikkaamaan.. Säästyisi varmasti paljolta! Onneksi kuitenkaan koskaan ei ole myöhäistä aloittaa asiat alusta.

      Kiitos sullekin ihanasta kommentista ja kauniista sanoista<3

      Poista
  2. Voi <3 Oot ihan mielettömän kaunis, meikillä JA ilman.

    VastaaPoista
  3. Hei kohtalo- ja ikätoveri! Mulla on alkaneet ihon epäpuhtauden yläasteen alussa ja ovat jatkuneet siitä eteenpäin. Tarinasi oli NIIN samaistuttava ja kuulosti erittäin tutulta. Ihanaa, että olet kirjoittanut tämän postauksen! Täytyy sanoa, että tuossa kuvassa sulla on tosi kaunis ja terveen näköinen iho! :) Toivon itsellänikin joskus sen näyttävän enemmän tuolta kuin miltä nyt.

    En jaksa kirjoittaa kommenttikenttään omaa tarinaani, mutta jos sinua vähänkään kiinnostaa lukea vastaavanlainen tapaus, olen kirjoittanut siitä postauksen omaan blogiini, joka käsittelee mm. ihonhoitoani ja akneani: http://yhdessakasvokkain.blogspot.fi/2015/08/esittaytyminen-mulan.html

    Työskentelen myös itseni kanssa kovasti, jotta oppisin hyväksymään itseni myös tämän näköisenä. Se ja itsensä kehittäminen ovatkin hankalampia, mutta tärkeimpiä asioita, joita kannattaa tehdä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, että blogin lukijoista löytyy kohtalotovereita :') <3 Iho on parantunut (vihdoin ja viimein!) aivan älyttömän paljon, josta oon ikionnellinen! Aivan varmasti sullakin se vielä paranee :)

      Oi, mä todellakin käyn lukemassa sun postauksen asiasta, kiitos! Näinhän se on. Sitä kuitenkin elää itsensä kanssa koko elämän. On hyvä oppia tuntemaan se kunnolla ja oppian elämään sen kanssa, hih ;)

      Poista
  4. Sulla on niin mielettömät kasvonpiirteet! Mä en oo sen takia edes ikinä tajunnut katsella sun iho "sillä silmällä". Tosi kiva kuulla, että olet tuotteista saanut apua, joku varmasti sai tästä vinkkiä Kaunis olet! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, wau. Kiitos Jonna kauniista sanoista! ;o <3 Juu onneksi vastaan on tullut muutamia tuotteita, joiden avulla on oikeasti saanut radikaalia muutosta aikaan!

      Poista
  5. Olipa hyvä postaus! :) Todellakin jaksoin lukea loppuun asti. Iso hatunnosto ja peukku sulle siitä, että julkaisit itsestäsi blogissa täysin meikittömän (kauniin) kuvan! <3 Elämässä yksi isoimmista asioista on itsensä hyväksyminen juuri sellaisena kuin on, joten mitä lähemmäs sitä pääset ja lopulta siihen, niin huippua! En voi itsekään sanoa olevani vielä 100% sinut itseni kanssa, mutta lähempänä mitä aiemmin. Ehkä se ikäkin tekee, kun alkaa jo lähennellä kolmenkympin rajapyykkiä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiii, kiitos Mia^^ <3 Jep, näin se on :) Ikä varmasti vaikuttaa suuresti ja hyvä niin, on ainakin oppinut jotain ;) Vähän luulen, ettet vanhene mihinkään. Näytät tasan yhtä kauniilta, kun nuorempanakin. Kaunistut vaan! *_*

      Poista
  6. Jaksoin lukea! Itsehän en kyllä laittais täysin (iho)meikitöntä kuvaa itsestäni blogiini, mutta mulla tilanne on vähän pahempi... :P Kaks Roaa syönyt ja kaikenlaista ulkoisesti käytettävää kokeillut, mutta mutta... Vaikka tilanne ei oo niin paha ku sillon 17-vuotiaana, niin on kyllä ikuisesti huono iho-itsetunto. Välillä iho on ollut e-pillereiden takia jopa todella hyvässä kunnossa (paitsi tietty ne ikuiset aknearvet...), mutta SILTI en osannut ajatella että olis hyvä iho.

    t. Kissis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Awh ;/ Mä oon aina katsonut, että sulla on todella hyvä iho! Mutta niinhän se menee, että itse sitä eniten kritisoi, vaikka muut olisi aivan eri mieltä. Tsemppiä meille kaikille, joilla on huono iho-itsutunto! Toivottavasti sullakin iho on vielä joskus sellaisessa kunnossa, mistä haaveilet :)

      Poista
  7. Kiva lukea välillä tällaisia vähän syvällisempiäkin postauksia :) Jotenkin kyllä tuntuu, että itse on yleensä se itsensä pahin vihollinen, ja näkee oman peilikuvansa kaikista kriittisimmissä valossa - niinkuin tuossakin kuvassa missä olet ilman meikkiä, miusta olet todellakin luonnonkaunis enkä edes ensimmäiseksi kiinnittänyt huomiota tuohon ihoosi :) Olet kaunis juuri tuollaisena kuin olet <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Mä mielelläni kirjoittaisin enemmänkin samankaltaisia postauksia, mutta ne on kyllä haastavia :/ Aww voi apua, kiitos :') Juu ei ole maailma tehty helpoksi, aina sitä kamppailee itsensä kanssa. Mutta hyvä niin, eipähän käy elämä tylsäksi :D

      Kiitos ihanasta kommentista! <3

      Poista
  8. Oli kiva postaus! Mulla on akne ja oon saanu sitä lievitettyä, mutta kaikenlaisia aineita on tullu testattua. Ja on ärsyttävää ku pitää ne kaikki näpyt yrittää peittää sillon ku meikkaa, mutta ne siltiki paistaa meikin läpi. :| Mulla on silti onneks suht hyvä itsetunto ja voin mennä ilman meikkiä mihin vaan melkeempä, tykkään vaan meikata. Ja jos joku kyylää nii en välitä, se on sen ongelma. :D Mutta oot meikin kans ja ilman sitä kaunis. :* Vaati varmasti rohkeutta laittaa blogiiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turhauttavaa, kun mistään ei meinaa löytää apua :( Tunnen sun tuskan! Aivan mahtavaa kuulla, että kuitenkin uskallat olla ilman meikkiä. Siis niin hieno juttu! Kunpa mäkin pääsisin vielä samaan pisteeseen :')

      Kiitos tuhannesti kommentista ja tsemppiä ihonhoitoon!<3

      Poista
  9. Vitsit, siis musta sun iho näyttää tosi hyvältä tuossa kuvassa! Jotenkin tekstin perusteella odotin "pahempaa" :) Kaunis silti olet, meikillä ja sen kanssa ^_^

    Mulla taas on aina ollut hyvä iho (mitä nyt teini-iässä kuoriutui säännöllisesti pois atopian takia :D), mutta viime talvi oli niin kamala että aloin epäillä aikuisiän aknea. ONNEKSI tilanne kuitenkin rauhoittui keväällä, sillä oli kamalaa yhtäkkiä joutua kiinnittämään niin paljon huomiota asiaan joka on aiemmin "kulkenut siinä sivussa", ilman ongelmia. Oon huomannut että mulla vaikuttaa stressi ja puhdistustuotteet eniten, tarvii käyttää todella hellävaraisia puhdistustuotteita eikä rääkätä ihoa millään vaahtoavalla tai narskuvan puhtaaksi tekevällä. Siitä seuraa vaan lisää tulehtuvia näppyjä :/

    Olitpa rohkea kun teit tän postauksen! Mielelläni näkisin esmes vaihekuvat sun perusmeikistä, jos sulla ei missään ole :) Ja tietty kikkakolmoset peittämään punaisuutta... Viiniposki täällä hei :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voe, kiitos Elisa^^ Juu ei onneksi iho enää oo niin pahassa jamassa, mitä ennen. En oo varma, onko mulla siitä tilanteesta edes kuvaa. Hööö :/

      Äh, ei toi atooppinen ihokaan oo helppo keissi! Huh, voin kuvitella, miltä susta on tuntunut. Stressihän on monen iholle se pahin vihollinen, eikä se muutenkaan ihmiselle hyvää tee. Onneksi sulla ei kuitenkaan pahentunut tilanne sitten! :)

      Kiitos kannustavista sanoista^^ Hei hyvä postausidea. Tilasin myös Verkkokaupasta nyt sen rengasvalon, että varmasti sen tultua saan paremmin aikaiseksi kaikenlaisia postauksia lisää! Valonpuutteen takia on niin kurjaa kuvata mitään :S Mä niin otan tuon ehdotuksen talteen, kiitos!

      Poista
  10. Kaunis oot ilman meikkiäkin! <3 Itsetunnosta ja muusta sais kyllä kirjotettua kirjan jos toisenki. On se jännää miten tiukassa omassa päässä istuu huonot ajatukset itsestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti<3 Niin saisi joo! Eikö kuule, ei oo helppoa ;D

      Poista
  11. Kaunis oot, meikilllä ja ilman! :* <3

    Vaikka mulla ei oo näppyjen kanssa ollut ongelmia, niin kuiva (atooppinen) iho on myös tuonut omat haasteensa. Vaikka blogikuvissa iho näyttäisi virheettömältä niin pakko myöntää, että muokkaan esimerkiksi kuivat suupielet piiloon. Lapsena atooppisuus näkyi jatkuvana vaikeana ihottumana, josta pääsin eroon vasta valohoidolla. Edelleen jos unohtaa talvisin rasvailla, niin sen kyllä huomaa.

    Teininä tuli myös kamppailtua itsetunnon kanssa, tosin ei ihon takia mutta kuitenkin. Minua auttoi se, kun ajattelin peilikuvaani ystävänäni, koska ystävät yleensä hyväksytään sellaisina kuin he ovat. Minä en ainakaan huomaa ystävieni huonoa ihoa tai muita "virheitä", vaan näen heidät kauniina yhtä kaikki. Miksi siis kohtelisin itseäni eri tavalla? Itsensä kanssa kun joutuu kuitenkin olemaan koko loppuelämänsä tekemisissä, niin olisi parempi tulla toimeen myös sen peilikuvansa kanssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Henna, kiitos. Niin myös säkin oot<3

      Kuiva iho on varmasti myös todella haastava juttu! Oon seurannut kans poikakaverin taistelua atooppisen ihon kanssa ja se ei aina oo kaunista katseltavaa. Naaman ihossa ei onneksi oo ollut sen kummemmin mitään sen suurempaa, mutta vartalon iho on joskus niin pahassa jamassa, että aivan pahaa tekee :'( En osaa kuvitellakaan, miltä tuntuu, kun kasvoissa on ihottumaa.. Talvet on harmi just sitä pahinta aikaa ja kylmää ilmaa Suomessa riittääkin! :'D

      Hei ihan mahtava keino tuo ystävänä pitäminen. En oo noin koskaan ajatellutkaan! Kyllä varmasti toimisi monella^^

      Poista
  12. Olet kyllä ihana! Ymmärrän niin, kuinka jonkin "ulkoisen ongelman" takia koko elämä voi muuttua hankalaksi. Mulla oli myös aika kamala iho nuorempana, ja se on vasta viimeisen parin vuoden aikana alkanut kirkastua, koska tajusin ihonhoidon merkityksen vasta parikymppisenä. Tunnollinen hoitaminen ei ole nopea ratkaisu, mutta se vaan toimii.

    Näin jälkikäteen ajateltuna (ah, ikä ja viisaus!) tajuaa, kuinka paljon heitti itsestään hukkaan, kun kelaili vaan olevansa ruma ja läski ja vastenmielinen. Kun oikeasti ei ollut mitään noista. Matka itsensä hyväksymiseen ja rakastamiseen on pitkä, mutta uskon, että perillä odottaa hyviä juttuja. Haluan sua myös rohkaista! Pari näppyä sinne tai tänne, olet kaunis nainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut, ihonhoidosta se kaikki lähtee! Voi vitsi, puit kanssa mun ajatukset hyvin sanoiksi ;) Ihana säkin oot ja kiitos kannustavasta kommentista! Niin huippua löytää blogien kautta mahtavia tyyppejä<3

      Poista
  13. Ihana postaus. Kaunis olet, meikillä ja ilman! <3

    Mun mielestä sun iho ei ole edes ollenkaan paha. Huomaa, että olet hoitanut ihoa hyvin. Tietysti elämäntavat vaikuttavat ja itselläni stressi tuo heti näppyjä naamaan, mutta ihonhoito oikeanlaisilla tuotteilla on kaiken a ja o. Ihotyypillensä kun ei voi mitään. Itsekin olen joskus yrittänyt hävittää finnejä käyttämällä tuotteita, jota vaan ärsyttivät ihoa lisää. Nykyisin ihoni on paremmassa kunnossa kuin nuorena, mutta silloin tällöin epäpuhtauksia tulee.

    Niinhän se on, että itsetunto kasvaa iän myötä. Pidän itseäni nykyisin kauniina, vaikka joidenkin alueiden kohdalla olen vähän epävarmempi. Joskus muutama vuosi sitten mulla oli sellainen ajatusmaailma, että rakastan itseäni sitten, kun vartaloni on tietynlainen. Sairas ajatusmaailma tuollainen, onneksi kasvoin siitä yli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ääh, ootte kyllä ihania teidän kommenttienne kanssa. Tässähän tulee pian tippa silmään :'D Kiitos<3

      Ihon parannuttua näin radikaalisti, joka päivä peilin edessä tulee mietittyä, kuinka kiitollinen sitä on, että iho voi just tällä hetkellä näin hyvin. Samalla täytyy päntätä päähän, että "Muista kans pestä se meikki joka päivä pois ja pistää sitä naamarasvaa!" :D Kuitenkin aika pienellä vaivalla sitä saa itsetuntoa nostettua, kun iho voi hyvin :)

      Ymmärrän sua hyvin. Koskaan ei voi olla 100% tyytyväinen itseensä ja joskus vaan tulee ajateltua todella negatiivisesti. Onneksi sitä kasvaa viisaammaksi päivä päivältä ja hyväksyy itsensä sellaisena kun on^^

      Poista

Lähetä kommentti

Yhteydenottolomake