Catarina
28 | Helsinki, Finland
Kauneusbloggaaja, Beauty blogger

cosmeticlandblog@gmail.com

Schmidt's | Alumiiniton deodorantti

Mä olen aina ollut vähän hakusessa deodoranttien kanssa. Koko pienen ikäni oon ostanut Garnierin ja Rexonan dödöjä, joista jälkimmäisen haju alkoi tökkiä kunnolla muutama vuosi sitten. Oon yrittänyt aina ostaa hikoilua estäviä dödöjä, joista vain yksi on toiminut ja pitänyt lupauksensa. Tämä kyseinen dödö kuitenkin sisälsi hurjasti ihohuokosia tukkivia ainesosia ja lopputuloksena oli kutiseva ihottuma kainaloissa. Mun ongelmani on hikoilevat kainalot silloin, kun mulla on kylmä tai jännitän jotain. Oikeastaan muuten kainalot ei sen kummemmin hikoile. Oon luovuttanut deodoranttien suhteen jo ajat sitten, mutta nyt siihen tuli stoppi. Sain testiin kaksi luonnonkosmetiikan deodoranttia, joihin ihastuin loppuiäkseni.

Image and video hosting by TinyPic

Kyseessä on yhdysvaltalaisen perustajan Jaime Schmidtin kehittämä Schmidt's Deodorant. Deodorantit ovat 100% luonnollisia, vegaanisia ja eläinkokeettomia, eivätkä ne sisällä alumiinia, parabeeneja tai ftalaatteja. Schmidt's deodorantteja on kehuttu ja hypetetty ympäri maailmaa, joten odotukset olivat korkealla. Koko ikäni oon käyttänyt roll-on dödöjä, eli stick- ja purkkidödöistä ei mulla ole vielä ollut kokemusta aiemmin! Oon kyllä sivusta katsellut, kun poikakaveri on taas aina käyttänyt stickejä ja kehunut niitä.. Tuoksuista on vielä sanottava, että enpä olisi koskaan uskonut näiden tuoksuvan näin luonnollisilta ja uskomattoman herkullisilta!

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Ylang-Ylang + Calendula / Ylang-Ylang + Kehäkukka tuoksuu kevyeltä, rauhoittavalta ja muistuttaa jotain teen tuoksua. Tuoksusta tuli heti mieleen Indiska ja sen itämaiset tuoksut. Bergamot + Lime / Bergamotti + Lime taas tuoksuu taivaallisen kirpeältä mojitolta. Upea upea tuoksu, ihan tekisi mieli maistaa. Jo ihan tuoksujen takia voisin ostaa näitä lisää! Luonnollisten ja alumiinittomien deodoranttien osalta oon netistä lukenut paljon pettymyksiä, etteivät ne pitäisi hikoilua poissa ollenkaan tai auttaisi hienhajun kanssa ja mitä muuta. Lähdin täysin avoimin mielin testaamaan deodorantteja ja yllätyin todella positiivisesti!

Kuten näistä sanotaan, deodorantit imeytyvät nopeasti, eivätkä ne tahmaa kainaloita tai vaatteita. Nämä väittämät pitävät täysin paikkaansa. Voidemainen stick-dödö levittyy harmillisen muruisesti, jos sitä kiireesti sutaisee kainaloon. Paras levitys tulee, kun antaa stickin hetken levätä ihon lämmössä ja muutaman sekunnin päästä rupeaa hitaasti levittämään. Näin murusia ei synny niin helposti.

Voidemaista purkkimuodossa olevaa deodoranttia taas otetaan sormiin pieni nokare, jota lämmitetään ja hierotaan hetki sormien välissä, ja sitten levitetään. Koostumus tässä on suht kovaa, joten sitä kannattaa ottaa esimerkiksi lusikan kärjellä tai spaattelilla. Sormissa koostumuksesta tulee jännän karheahkoa ja sileää samanaikaisesti.

Image and video hosting by TinyPic

Deodorantit koostuvat mm. kookosöljystä sekä sheavoista, jotka pitävät ihon pehmeänä. Mukana on myös nuolijuurijauhetta, ruokasoodaa, E-vitamiinia ja erilaisia eteerisiä öljyjä. Kaikkea luonnollista ja ihanaa siis. Alumiinittomuudesta huolimatta molemmat deodoranteista ovat pitäneet kainalot kuivina ja hajuttomina, ihan mahtavaa! Okei, silloin, kun on todella kylmä, ei mikään pidä kainaloita täysin kuivana. Mutta muuten, erittäin toimivia ovat! Suosittelen jokaiselle näitä deodorantteja, ne ovat ihan parhaita. Ja mikä parasta, täysin luonnollisia, eivätkä ne sisällä mitään turhaa/haitallista.

Stick-dödöissä on 92g tuotetta ja purkkeja löytyy kahta kokoa. Pienempi muovipurkki 14,8g ja isompi lasipurkki 57g. Tuoksuvaihtoehtoja näiden kahden lisäksi ovat Cedarwood + Juniper / Kataja + Seetri, Lavender + Sage / Laventeli + Salvia sekä tuoksuton versio. Hinnat vaihtelevat 7€-18€ välillä. Halvimmat hinnat taitavat tällä hetkellä löytyä Ekovistasta, josta nämä sainkin testiin. Myös Biodelly, Sisters Beauty ja rapakon takana majaileva iHerb myy Schmidt's deodorantteja.


___________________________________________________________________________________________________


Ehdottomasti jatkoon! Löytyykö ruudun takaa luonnonkosmetiikan deodoranteista kokemusta? Olisi kiva löytää muiltakin merkeiltä yhtä mahtavia dödöjä :)

Tuotteet saatu blogitestiin Ekovistalta, kiitos!

Kommentit

  1. Täytyy sanoa, että mä en ole vielä yhteenkään luonnonkosmetiikan deoon törmännyt, joka pitäisi olon yhtä raikkaana ja puhtaan tuntuisena kuin mun normaalisti käyttämät luottodeot. Olen kokeillut aika montaa, mutta kaikki alkaa aina haiskahtamaan yhtä tunkkaisilta... Mutta tällepä taidan antaa tilaisuuden! Ennakkoluuloinen olen, mutta ehkä silti kuitenkin. I won't give up! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä sun luottodeot sitten on?! Löytyykö sun blogista?! :D Ohoh. No sitten kyllä suosittelen testaamaan näitä, ei todellakaan rupea haisemaan tunkkaiselta! Rohkeasti vaan, hih ;)

      Poista
    2. Kyllä, ne mun luottodeot löytyy blogista! ;)

      Poista
  2. Tuossa pikkupurkissa ei taida tulla mukana spaattelia? Itsekin olen näitä testaillut, ja voin sanoa tykkääväni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko että tulee, en ainakaan itse saanut. Vain isoon se taitaa kuulua mukaan :) Jess, nää on kyllä mahtavia!

      Poista
  3. Mullekin deodorantit aiheuttavat päänvaivaa. Avoimin mielin kokeilen kaikkea uutta, joten täytyy testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä juuri katsoinkin sun videon, missä avauduit dödöistä! Kuinkahan moni muukin on ihan ulapalla näiden kanssa meidän lisäksi ;D

      Poista
  4. Tuollainen on kyllä pakko hankkia itsellekin käyttöön! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voii, toivottavasti pidät siitä, jos hankit! ^^

      Poista
  5. Sitä Oikeaa olen vielä etsimättä, mutta monta olen kokeillut. Viime vuoden puolella kirjoitinkin blogiin kaikista, mitä on tullut kokeiltua. Mulla toimi kesällä melko hyvin Born to Bio Vanilja, mutta todennäköisesti talvella hormonitoiminta on muuttunut sen verta paljon, ettei se pidä enää lainkaan. :( Vaihdoin sitten Laveran Orange Feelingiin, mutta sekin pettää jonkin ajan kuluttua. Olen kuitenkin huomannut, ettei pieni hienhaju ole niin maata kaatava asia. Ehkä mieluummin niin kuin myrkkyä kainaloihin. Tosin johonkin tärkeään tilaisuuteen laitan antiperspiranttia. Mutta sekään ei välttämättä pidä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh, vanilja kuulostaa hyvältä! Äh, toi on niin ärsyttävää. Ja dödötkin on aika kalliita monet, eikä todellakaan lopu hetkessä. Mitäs sitten tekee, kun huomaa dödön olevan huono, eikä viitsisi käyttää sitä loppuun :S

      Joo ei todellakaan pieni haju ole se pahin juttu. Enemmän se ainakin itseä haittaa, jos hikiläiskiä näkyy vaatteista läpi :'D Vaikeita nää dödöhommat..!

      Poista

Lähetä kommentti

Yhteydenottolomake