perjantai 1. marraskuuta 2013

Operaatio: kastrointi

Miau! Papu toivottaa kaikille levollista Halloweenia! =^.^=
No ei vaiskaan! Papu meinaa ainakin olla tosi rasittava ja kiusata meitä koko Halloweenin ;)
Image and video hosting by TinyPic
Papu tosiaan kävi maanantaina lekurilla kastroinnissa. Huono juttu oli se, että aika oli klo 17.30 illalla, ja Papu sai kaksi nukutuspiikkiä.. Poitsuhan heräili pöllyissä vasta kymmenen aikaan myöhään illalla ja sitä sitten siinä vahdittiin ja valvottiin sinne aamu seiskaan asti!
Papu oksensi ainakin 4-5 kertaa yhteensä, vaahtoa joka kerralla, paitsi vimpalla kerralla limaa. Raukka oli ihan paniikissa oksentamisen jälkeen, kun suu taisi olla niin kuiva ja mitä kaikkea. Pisutkin pääsi sängylle, onneksi ostettiin hyvää puhdistusainetta Mustista ja Mirristä, joka tappaa bakteereita ja hajuja. Patja is doing fine now! :D

Onneksi saatiin molemmat nukuttua aamusta muutama tunti ja mäkin olin pirteä seuraavana päivänä. Papu voi todella hyvin ja on kuin entisensä. Oikeestaan ehkä vieläkin ärsyttävempi ja huutelee entistä enemmän :D

Loppusanoja leikkauksesta
:

1. Suosittelen varaamaan leikkausajan mahd. aikaisin aamusta, ettei tarvitse valvoa koko pirun yötä ja aamua. Tosin, Papuhan sai kaksi piikkiä, että yhden piikin saaneet kisumisut varmaan heräilevät aiemmin, eikä kävele kun känniset yhtä kauaa :')
2. Älä päästä kisua nukkumaan esim. sänkyyn, josset halua sinne pissaa. Jos käy niinkun meillä, että Papu ihan välttämättä halusin mennä sinne sänkyyn ja kerkes itsekin sinne hypätä, suosittelen varaamaan suuren määrän pyyhkeitä, ettei vahingot päädy patjaan asti.

Minkälaisia kokemuksia teillä on kisujen kastroinnista/steriloinnista? Tai miksei koirienkin tai muiden elukoitten! :)
SHARE:

4 kommenttia

 1. Yhden kissan steriloinnista kokemusta, hyvin meni muuten mutta haava tulehtui useiden eri tekijöiden vaikutuksesta.

  Aamulla/aamupäivästä kannattaa tosiaan varata leikkausaika jos vaan mahdollista, mullakin on kokemusta eräästä myöhäisestä ajasta(iltakahdeksalta päivystykseen) ja sen aiheuttamasta yövahtimisesta, ei yhtään kivaa. Tosin silloin ei ollut muuta vaihtoehtoa kun kyse oli veren luovuttamisesta ja toisen kissan henki oli kyseessä. Onneksi saatiin silloin heräte niin ei tarvinnut koko yötä valvoa, vaikka kyllä siltikin piti muutama tunti vahtia sekavaa kissaa. Päästiin yhdeltätoista vasta lähtemään kotiin päin ja kahdelta kissa oli siinä kunnossa että sen uskalsi jättää yksinään loppuyöksi.

  Vinkkinä muuten, että kroonikkovaippa/vuodesuoja on myös hyvä ottaa mukaan kuljetusboksiin eläinlääkärikäynneille, joissa tarvitaan rauhoitusta! Imee enimmät nesteet jos vahinko käy, ja voihan niitä tosiaan käyttää kotonakin sitten niiden pyyhkeiden päällä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi :/ huh, ei kuulosta kivalta :(

   Aijaa! En oo sellasista kuullutkaan :) kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Vooooi pikku papua:-( <3
  Pärjäilyjä sinne!:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!^^ Papu voi onneks nyt hyvin :)

   Poista

© Cosmetic Land

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig